Начало / Новини / Календар / Университетска телевизия „Алма матер” представя документален филм на „АТЕЛИЕ” МОНОЛОГ В MOZEI

БНТ2 – неделя, 29 март от 13.00 часа

БНТ Свят – неделя, 29 март от 22.35 часа

”АТЕЛИЕ” ви среща с Иво Димчев и новооткритото пространство за съвременно изкуство МОЗЕЙ (да О, не У!). Името на Иво се свързва със скандали и провокация, породени от предразсъдъците в обществото. На пръв поглед неговото изкуство често изглежда вулгарно и агресивно, което е достатъчен повод за голяма част от хората да му залепят погрешния етикет. Всъщност Иво е гениален артист - един от малкото, които наистина имат смелостта, чувствеността и таланта да се занимават с комплексите и предрасъдъците на нашето време. Гледайте в новият брой на АТЕЛИЕ монолога на Иво, един искрен разказ за страстта към изкуството и живота. Разказ, изпълнен с много чувство за хумор.

C__Documents and Settings_Lubo_Desktop_Мозей 1_600x338

Иво Димчев е автор на над 30 спектакъла, атакуващи всички установени човешки норми. Провокацията с разголване на тялото и произтичащите от този факт послания започват още от първия му физически пърформанс "Лили Хендел", игран в единственото преди десет години ъндърграунд пространство - "Червената къща", и над 500 пъти по света. С кратки изключения след него той рядко играе в родния си град София, тъй като постоянният му адрес е в Брюксел и/или Виена. Канен непрестанно и възторжено като участник в стотици театрални фестивали и зали, той е обявен за "забележителен пърформър" (culturebot.org), "невероятен шоумен, който работи в традицията на виенските акционисти" (Onassis Culture Center), "известен с радикалната си работа в областта на физическия театър" и др. Има над 15 международни награди за танц и театър, водил е мастър класове в Националната театрална академия в Будапеща, в Royal Dance консерваторията в Антверп, Hochschule der Künste в Берн и DanceWeb във Виена и др. и е резидентен артист в Kaaitheater, Брюксел. Има собствено сценично пространство в Брюксел – Volksroom, където се представят млади артисти. Работата му покрива най-широката гама, която един изпълнител е способен да си позволи – театър, танц, музика, звуци, картини, пеене. От няколко месеца вече Иво формира ново сценично пространство и галерия, наречена МОЗЕЙ, в центъра на София. Това е мястото, където ще могат да се гледат световно известните спектакли на Иво, но и да се дава шанс на млади артисти със собствен и смел глас в изкуството.

C__Documents and Settings_Lubo_Desktop_Мозей 2_600x338
C__Documents and Settings_Lubo_Desktop_Мозей 3_600x338