Начало / Новини / Календар / Тържествено събрание, посветено на 30-та годишнина на Програма „Еразъм“

Аула, Ректорат

На 21 февруари 2017 г. в 11.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се състои тържествено събрание, посветено на 30-та годишнина на Програма „Еразъм“.

На събитието, организирано от Центъра за развитие на човешките ресурси съвместно със Съвета на ректорите, ще бъде обявено началото на сътрудничество за провеждане на съвместни инициативи, с които ще бъде отбелязана 30-та годишнина на Програма „Еразъм“ в България. Всяко българско висше училище ще получи флаг с официалното лого на Европейския съюз за годишнината.

Ще бъде подписан и договор между Центъра за развитие на човешките ресурси и Университетската телевизия „Алма Матер“, която е официален медиен партньор за отразяване на събитията, свързани с 30-та годишнина на „Еразъм“ в България.

2017 г. е годината на „ЕРАЗЪМ“ - ERASMUS или EuRopean Community Action Scheme for the Mobility of University Students. Тридесетата годишнина на най-известната европейска програма за образователен обмен ще бъде отбелязана в целия Европейски съюз.

Символичното начало на годината на „Еразъм“ в България ще бъде поставено на 20 февруари 2017 г., когато от 19.00 до 22.00 часа Централният военен клуб ще бъде визуализиран с цветовете на Европейския съюз и анимирана история на програмата.