Начало / Новини / Календар / Студентите на Софийския университет в подкрепа на каузата „Подай ръка на различните деца”

"Яйцето", Ректорат

Студентският съвет на Софийския организира на 1.06.2018 г. в зала „Яйцето” в Ректората благотворително събитие, с което ще подкрепи каузата „Подай ръка на различните деца” на сдружение „Асоциация Аутизъм”. По повод Деня на детето студентите решиха да дарят усмивка и надежда на тези, които се нуждаят точно от това. Целта на кампанията е да се съберат средства за разширяване на единствения в момента дневен център за деца с аутизъм, който работи с децата безплатно.

Към момента по 25 деца дневно посещават центъра. Кампанията на сдружението стартира преди 2 години и е на своя финал – необходими са още малко под 20 000 лв. С разширението на центъра ще може да се изгради и оборудва допълнително сензорна зала за ерготерапия, зала за музикотерапия и помещение за групова специализирана терапия. Броят на децата, които ще имат възможност да го посещават, ще се увеличи двойно.

Събитието ще се проведе в две части. От 15:00 до 19:00 ч. студентите ще се върнат назад към детските си години и ще поиграят заедно бордови и ролеви игри. От 21:00 до 1:00 е вечерната част, в която ще има диджей, диско-осветление и гост-изпълнители.

Събитието е отворено за всички, които желаят да присъстват. Даренията ще бъдат събирани в запечатани кутии, а средствата ще бъдат преброени на следващия ден.

https://www.facebook.com/events/441228549623198/