Начало / Новини / Календар / Софийският университет се включва в Европейските дни на наследството - София 2019

Софийски университет "Св. Климент Охридски"

За четвърта поредна година Софийският университет ще бъде част от Европейските дни на наследството - София 2019 г.

В събота, 21 септември 2019 г., между 10.00 и 16.00 ч. посетителите ще могат да посетят Ректората и да разгледат Музея на Софийския университет, Аулата и Централното фоайе, Музея по палеонтология и исторична геология и Mузея по минералогия, петрология и полезни изкопаеми.

От 10.00 до 16.00 ч. посетителите на Университетската библиотека "Св. Климент Охридски" могат да се запознаят с историята на първата специализирана библиотечна сграда в България и да разгледат изложбата „Ръкописната етнографска сбирка”, експонирана в Централното фоайе на библиотеката.

От 10.00 до 16.00 ч. ще бъде отворена Музейната експозиция за история на радиото в България „Проф. Веселин Димитров“ в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация, както и Университетската ботаническа градина (ул. „Московска“ 49).

В неделя, 22 септември, от 09:00 до 11:00 ч. може да бъде посетен Богословския факултет (пл. „Св. Неделя“ 19).

Европейските дни на наследството ще се проведат на 21 и 22 септември под мотото „Изкуства и Развлечения“. В София събитието се организира от Френския институт в България, Министерството на културата и Столична община в партньорство с Bulgaria ON AIR

Програмата на събитието може да намерите тук .