Начало / Новини / Календар / Софийският университет се включва в Европейските дни на наследството - София 2018

Софийски университет

За трета поредна година Софийският университет ще бъде част от Европейските дни на наследството - София 2018 г., организирани от Столична община, Министерството на културата и Френския културен институт в България.

В събота, 15 септември 2018 г., между 10.00 и 16.00 ч. посетителите ще могат да разгледат Аулата и Централното фоайе на Ректората, както и Музея на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

От 10.00 до 17.00 ч. ще бъде отворена и Университетската библиотека "Св. Климент Охридски".

В сградата на Факултета по журналистика и масови комуникации Музейната експозиция за история на радиото в България „Проф. Веселин Димитров“ ще посреща жителите и гостите на София в събота и неделя от 10 до 17.00 ч.

Тази година Европейските дни на наследството ще се проведат на 15 и 16 септември 2018 г. под мотото „Изкуството да споделяме“. Събитието се отбелязва в 50 европейски държави и ще даде възможност на гражданите на Европа да разберат по-добре това, което ги сближава и да честват заедно общите ценности.

Европейските дни на наследството в столицата ще предоставят на гражданите и гостите на града възможността да посетят различни забележителни сгради с висока културна стойност, а над 35 сгради ще отворят врати за посетители.

Програмата на събитието може да намерите тук .