Начало / Новини / Календар / „Медиация в училище“ по проект на НИС. Семинар за директори и обучение за учители

Конферентна зала, Ректорат

Събитието се организира от Факултета по педагогика на СУ.

Поканени са директори, заместник- директори, помощник-директори, ръководен и педагогически персонал на училища, в които се обучават ученици от 3, 4, 5 или 6 клас, да вземат участие в информационна среща на тема „Медиация в училище“.

Семинарът поставя началото на практическо изследване на приложението на медиацията в училищна среда. Ще бъде разяснено понятието медиация и неговите специфични проявления в училище, представен опита, който имат немските училища в тази насока/ сфера, дейностите и активностите за периода октомври 2015 – май 2016. Ще бъде представен въпросник за изследване на нагласите за поведение в конфликтна ситуация на ученици от 3 до 6 клас.

Желаещите да се включат в семинара трябва да попълнят индивидуален регистрационен формуляр (може и електронно) и да го изпратят на адрес: info@schoolmediation.eu. Краен срок за регистрация - 15 септември 2015 г.

Събитията се организират в изпълнение на проект №203 от 2015 г. към фонд „Научни изследвания“ на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Факултет по педагогика, със съдействието на сдружение „Академия за училищна медиация“.

Участието в семинара и/или обучението е напълно безплатно!

За всякакви въпроси и допълнителна информация се обръщайте към г-н Георги Стоянов, докторант по педагогика, на адрес info@schoolmediation.eu.