Начало / Новини / Календар / „Самоличност“ – интерактивна изложба

Централно фоайе, Ректорат

Интерактивната изложба „Самоличност“ на Агенцията на ООН за бежанците ще гостува в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ от 15 до 31 януари 2020 година.

Матайс Льо Рут, представител на Агенцията на ООН за бежанците в България, и деканът на Факултета по педагогика доц. Лиляна Стракова ще открият изложбата на 15-ти януари 2020 г. в 11:00 ч. в Централното фоайе на Ректората на Софийския университет ,,Св. Климент Охридски”.

Изложбата представя чрез снимки и видеа лицата и историите на бежанци в България с фокус върху мечтите им, спомените, ценностите и всичко това, което ги прави личности.

Koja

Изложбата „Самоличност“ включва общо десет истории на хора от Сирия, Иран, Ирак, Афганистан и Мали. Автори са Фани Бъчварова и Николай Стойков.

Всяка фотография е придружена от кратко видео-послание на човека от снимката, което всеки посетител може да види, ако изтегли мобилно приложение за добавена реалност Artivive. (за Android - http://bit.ly/2lBDUZ1, за iOS - https://apple.co/2lu1JSM

Narges

Изложбата е част от дейностите, свързани с Меморандума за сътрудничество между Софийския университет ,,Св. Климент Охридски“ и представителството на Върховния комисариат на ООН за бежанците в Република България, с чиято подкрепа се реализира Магистърска програма ,,Социална работа с бежанци и мигранти” на Факултета по педагогика, с ръководител проф. дпн. Сийка Чавдарова–Костова. Организатор и координатор на изложбата в Софийския университет ,,Св. Климент Охридски” е гл. ас. д-р Даниела Рачева – преподавател от катедра Теория на възпитанието и един от преподавателите в Магистърска програма ,,Социална работа с бежанци и мигранти”.