Начало / Новини / Календар / Публична лекция на председателя на Националния съвет по правата на човека на Кралство Мароко проф. Дрис Ел Язами

Аула

Посолството на Кралство Мароко и Юридическият факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ организират публична лекция на проф. Дрис Ел Язами на тема: „Човешките права в един глобализиран свят. Предизвикателствата на бъдещето“. Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова.

Лекцията ще се проведе на 28 април от 17.00 часа в Аулата на Софийския университет.

Проф. Язами е председател на Националния съвет по правата на човека на Кралство Мароко, председател и на Евро-средиземноморската фондация в подкрепа на защитниците на човешките права (EMHRF).

Бил е генерален секретар на Международната федерация за правата на човека (FIDH), член на Изпълнителния комитет на Евро-средиземноморската мрежа за правата на човека и на Комисията за справедливост и помирение на Мароко.

От 2007 г. проф. Язами оглавява Съвета на Мароканската общност в чужбина (CCME).

Националният съвет по правата на човека на Кралство Мароко е създаден през 2011 г. като независима национална институция, която утвърждава върховните принципи на правовата държава и защитава човешките права и основните свободи.