Начало / Новини / Календар / Публична лекция на Майкъл О’Флаерти на тема: „Борбата с омразата в нашите общества“

Заседателна зала 1, Ректорат

На 20 септември 2017 г. от 11.00 ч. в Заседателна зала 1 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски” г-н Майкъл О’Флаерти ще изнесе лекция на тема : “Борбата с омразата в нашите общества“. Лекцията ще бъде на английски език.

Събитието се организира от Министерството на външните работи, Софийския университет „Св. Климент Охридски” и Агенцията на ЕС за основните права. Модератор ще бъде доц. д-р Албена Танева, преподавател в катедрата по „Публична администрация” на Софийския университет.

Майкъл O'Флаерти е директор на Агенцията на ЕС за основните права от 2015 г. Бил е преподавател по права на човека и директор на Ирландския център за правата на човека в Националния университет на Ирландия, Голуей. Преди това е бил член на Комисията по правата на човека в Северна Ирландия. От 2004 г. до 2012 г. той е член и заместник-председател на Комитета по правата на човека на ООН. Неговите публикации включват разработки върху законодателството и практиката в областта на оперативната работа по защита правата на човека.

plakat o'flahery 09.2017