Начало / Новини / Календар / Пролетен ден на отворените врати във Физическия факултет на Софийския университет

Физически факултет (бул. „Джеймс Баучър“ 5) и Астрономическа обсерватория (Борисова градина)

На 22 април 2023 г. от 11:00 до 16:00 часа Физическият факултет на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ (бул. „Джеймс Баучър“ 5, гр, София, карта: https://goo.gl/maps/up4usemrE3XbU7wZ7) и от 16:00 до 22:00 часа в Астрономическата обсерватория на Софийския университет (Борисова градина, гр, София, карта: https://goo.gl/maps/YxzK2qNnnabxLKw38), отварят вратите си за всички, които искат да изкарат няколко интересни и ползотворни часа, вдъхновени от науката – ученици, учители, родители с деца, студенти, изследователи и граждани.

Посетителите ще могат да видят, че физиката ни отвежда най-дълбоко и най-далече в човешкото познание, че може да бъде увлекателна, че е интелектуално изпитание и удоволствие, че е престижна специалност с многобройни и добре платени възможности за реализация в България и по света. Тя е и необходимост за всеки, който иска да ползва достиженията на технократното общество!

По време на Деня на отворените врати ще може да се запознаете с новите предизвикателства пред физиката и астрономията и представяне на възможностите за обучение и развитие в различни области на физиката, както и да зададете своите въпроси.

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО:

Включва богата лекционна програма с лектори докторанти, обиколки с гид на лаборатории във Физическия факултет, демонстрация на реална научна апаратура, наблюдения с телескоп и демонстрация на забавни физични експерименти.

Експерименталната лаборатория по физика за работа с учители и ученици ще демонстрира всички лабораторни упражнения от препоръчителния списък на МОН. Каним учителите да се запознаят на място с възможностите на Лабораторията и при желание да обсъдим възможностите за сътрудничество.

За актуална информация и промени в програмата, следете уебсайта на Физическия факултет: www.phys.uni-sofia.bg