Начало / Новини / Календар / Проф. Исмаил Серагелдин ще бъде удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза“ на Софийския университет

Аула, Ректорат

На тържествена церемония, която ще се състои на 28 октомври 2016 г. в 11.00 часа в Аулата на Университета, проф. Исмаил Серагелдин, директор на Библиотека „Александрина“, ще бъде удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Предложението за удостояването с почетното звание на най-старото и авторитетно висше училище в България е на Философския факултет на Университета.

Проф. Исмаил Серагелдин ще произнесе академично слово на тема: "The Uses and Abuses of History".

Исмаил Серагелдин е директор на откритата през 2002 г. Библиотека "Александрина". Той е председател на Борда на директорите на всички свързани с Библиотека "Александрина" научни институти и музеи. Съветник е на министър-председателя на Египет по въпроси, свързани с културата, науката и музеите.

Почетен доктор е на множество университети, сред които тези в Букурещ, Мелбърн, Американския университет в Кайро, Университета на Охайо, Университета на Нант, Манчестърския университет и др.