Начало / Новини / Календар / „Проектът „Флорида“ - прожекция в рамките на София Филм Фест 2018

Театрална зала, Ректорат

"Проектът Флорида"

САЩ, 2017, 112′, цветен, игрален

Режисьор – Шон Бейкър

Сценарий – Шон Бейкър, Крис Бергок

Оператор – Алексис Забе

Музика – Лорн Балф

С участието на – Уилям Дефо, Бруклин Кимбърли Принс, Бриа Винаите, Валерия Кото, Кристофър Ривера, Калеб Ландри Джоунс, Мела Мърдър, Ейдън Малик, Джоузи Оливо, Санди Кейн, Мейкън Блеър

Продуценти – Шон Бейкър, Крис Бергок, Шин-Чин Тсоу, Андрю Дънкан, Алекс Сакс, Кевин Шиной, Франческа Силвестри
Продукция – June Pictures, Cre Film, Freestyle Pictures Company

Награди и номинации – Готъм, Ню Йорк ’17 – Номинация за най-добър филм, най-добър актьор (Уилям Дефо), актьорски дебют (Бруклин Кимбърли Принс); Хамбург ’17 – Номинация за наградата на арт кината и наградата на критиката.

Орландо, Флорида. Мууни (Бруклин Принс) е едва 6-годишна, но вече има специален темперамент. Смелите й шеги не притесняват особено младата й майка Хейли (Бриа Винаите). Подобно на всички обитатели на мотел „Магически замък“, Хейли изпитва сериозни финансови проблеми и затова е принудена да се справя с живота по всякакви начини. Тъй като има добро сърце, Боби – мениджърът на мотела, й помага и винаги се опитва да внесе ред в житейския й хаос. „Проектът „Флорида“ е щастлив филм за един нещастен свят с отлично превъплъщение на Уилям Дефо в главната роля.

Florida-Project-The-7-1024x429

„Проектът „Флорида“ на Шон Бейкър е сърцераздирателен, но също така е забавен, визуално зашеметяващ и откровен в детайлното си фокусиране върху младото момиче, чиито фантастични дни в сенките на Disney World в Орландо бавно са изсмуквани от бедността и отчаянието. Всеки, който е гледал предишния филм на Бейкър – заснетия с iPhone Мандарина, познава дарбата на режисьора да оставя актьорите си (повечето дебютанти, които никога преди това не са заставали пред камера) да разгръщат историята. Той се оттегля настрани, позволявайки им да опознават световете си. (Луиза Роленхаген, GQ.com)

Шон Бейкън е в Съмит, Ню Джърси, през 1971 г. Завършва кино в Университета в Ню Йорк. Дебютът му е Думи с четири букви, като той е сценарист, режисьор и монтажист на филма. Следва Take Out, където Бейкър е съсценарист, сърежисьор, съмонтажист и съпродуцент с Шин-Чин Тсоу. Третият му игрален филм е Принцът на Бродуей (2008), който има премиера на фестивала в Лос Анджелис. Следват Старлетка (2012) и Мандарина (2015), който е заснет изцяло с iPhone 5S, а световната му премиера е на фестивала Сънданс.

Повече информация за прожекциите в Университета ще откриете в сайта на Културния център на Софийския университет: