Начало / Новини / Календар / Представяне на първия том на "Дубровнишки документи за историята на България и българите през ХІІІ-ХV в.“

Аула, Ректорат

На 6 октомври 2017 г. от 18.00 часа в Аулата на Софийския университет ще се състои представянето на първия том на "Дубровнишки документи за историята на България и българите през ХІІІ-ХV в.", т. І 1230-1403 г. Издание, превод и коментар: Александър Николов, Васил Гюзелев, Елена Костова, Пенка Данова и Симеон Хинковски. Издание на Университетското издателство „Св. Климент Охридски“.

Организатори на събитието са Университетският комплекс по хуманитаристика, Асоциацията на византинистите и медиевистите в България и Музеят на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Томът включва текст, превод и коментар на 65 документа, факсимилета на някои публикувани в тома документи, езиково-терминологичен речник, именен и географски показалец и уводни бележки.

Книгата е в резултат на проект „Дубровник и България ХІІІ-ХV в.“, финансиран от Университетския хуманитарен комплекс „Алма Матер“ през 2016 и 2017 г.

pokana_web