Начало / Новини / Календар / Представяне на книгата "Център и периферия на европеизираните публични сфери"

Дом на Европа, ул. "Г.С.Раковски"№124

На 4 октомври 2017 г. от 10.00 ч. ще бъде представена книгата "Център и периферия на европеизираните публични сфери" от Ралица Ковачева. Събитието ще бъде открито от Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в България. Книгата ще представи авторката д-р Ралица Ковачева от Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет.В събитието ще участват проф. д-р Мария Нейкова от Факултета по журналистика и масова комуникация и политическият анализатор Владимир Шопов.

kniga_4

„Център и периферия на европеизираните публични сфери“ се занимава с двете най-актуални теми в Европейския съюз – бъдещето на Съюза и „Брекзит“. Появява се пред бъдещите си читатели в най-точния момент – в началото на сериозното обсъждане на „Бялата книга за бъдещето на Европа“ и в навечерието на българското председателство на Съвета на ЕС. Книгата представя резултати от емпирично изследване на осем онлайн медии: българските „24 часа“, „Труд“, „Сега“ (в техните онлайн версии) и „Дневник“, както и британските „Телеграф“, „Гардиън“, „Индипендънт“ и „ДейлиМейл“. Макар и научно изследване, книгата е написана на лек и разбираем език, което я прави подходяща за разнообразен кръг читатели.

kniga_5

Ралица Ковачева е доктор по журналистика и преподавател по международна журналистика във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има дългогодишен журналистически опит, като в последните години се занимава активно с теми, свързани с Европейския съюз. Публикува в сайта „Редута.бг“. Национален победител в категория „Интернет“ в конкурса за журналистическата награда на Европейския парламент за 2011 г. Вече пет години участва в редовни семинари за регионалните медии, посветени на медийното отразяване на ЕС, организирани от Представителството на Европейската комисия в България. През 2014 г. представлява България в паневропейския Граждански диалог, организиран от Европейската комисия в Брюксел. Сред основателите на българската инициативна група „Душа за Европа“, част от едноименната европейска инициатива.