Начало / Новини / Календар / Подготвителна седмица по моделиране и 113th European Study Group with Industry

Мултимедийна зала на Института по математика и информатика на БАН, ул. „Акад. Г. Бончев“, бл. 8, ет. 1

От 7 до 11 септември 2015 г. Софийският университет „Св. Климент Охридски“ съвместно с Института по математика и информатика и Института по информационни и комуникационни технологии при БАН организират Подготвителна седмица по моделиране за студенти и докторанти .

Откриването на събитието ще се състои на 7 септември 2015 г. в 10.00 часа в Мултимедийната зала на Института по математика и информатика на БАН (ул. „Акад. Г. Бончев“, бл. 8, ет. 1). Закриването на подготвителната седмица по моделиране ще бъде на 11 септември 2015 г. от 10.00 часа в същата зала.

Събитието ще събере близо 20 изявени студенти в областта на математиката и информатиката от Софийския университет и Пловдивския университет, които в рамките на пет дни ще работят интензивно по задачи, мотивирани от конкретни индустриални приложения. Целта е студентите да добият умения да прилагат своите математически знания в реални проекти от интерес за бизнеса. Така те ще могат да се подготвят и за участие в традиционния уъркшоп 113th European Study Group with Industry , който ще се проведе от 14 до 17 септември 2015 г. и по време на който участниците – утвърдени и млади учени, докторанти и студенти – ще работят по проекти, поставени от представители на българската индустрия, възникнали в тяхната практика.

Двете събития са част от инициативите, имащи за цел да засилят връзките между академичната общност и индустрията в България.

Подготвителната седмица по моделиране ще бъде и подготовка за Седмицата по моделиране на Европейския консорциум по математика в индустрията, на която България ще е домакин през 2016 година и която ще събере над 60 студенти от някои от най-елитните европейски университети.