Начало / Новини / Календар / Открита лекция на тема „Въведение в света на китайската чаена култура“

Онлайн в ZOOM

На 4 октомври 2020 г. от 15.00 ч. ще се проведе онлайн лекция, посветена на китайския чай и китайската чаена култура. Лекцията ще бъде на български език.

Лекторът Бойка Михайлова е страстен любител на чая, чиято първа среща с китайската култура слага началото на една любов за цял живот. През последните 5 години Бойка Михайлова живее в Южен Китай, пътува из известни чаени райони из цялата страна, среща се с местни производители и майстори и изучава различните видове китайски чай и техните характеристики, вплитането им в местните обичаи и влиянието им върху културата на различните етнически групи.

Бойка Михайлова е член на Чаената асоциация в град Шънджън. Участвала е две поредни години на международно състезание за чаена церемония ГонгФу, организирано от Shenzhen Tea Expo - най-голямото търговско изложение за чай в света - където е единствената представителка извън Азия, достигнала до полуфинал и финал. След успешно издържан държавен изпит, тя се дипломира в Китай като учител по чаена култура и церемония.

Лекцията ще се проведе в ZOOM. За да се включите, изпратете мейл с две имена, мейл и телефон на hsk.test.sofia@gmail.com

Open lecture ver2 modified (1)