Начало / Новини / Календар / Онлайн семинар, посветен на Африка, с гост-лектор Фриедерике Бубензер

Онлайн, Мудъл

Специалност "Африканистика" към Факултета по класически и нови филологии започна серия онлайн семинари, посветени на Африка, с български и чужди гост лектори. Всеки месец ще бъдат представяни различна страна на фокус или тема, която е значима за континента, като цяло.

mail3_medium.-1jpg

На 13 април 2021 г. от 16.00 ч. гост лектор ще бъде Фриедерике Бубензер изследовател и ръководител в програмата за Правосъдие и изграждане на мира, в Института за справедливост и помирение в Кейптаун, Южна Африка. В това си качество тя допринася за изграждането на процеси на изграждане на мир, социално сближаване и помирение с политиците и лидерите на гражданското общество в Южен Судан, Уганда, Зимбабве, Южна Африка и Кения.

Нейната презентация е на тема "Justice and reconciliation in Africa: Reflections on opportunities and challenges from a South African practitioner".

Всички срещи с международни лектори са на английски език, без превод на български и ще продължат около час. След презентацията са предвидили между 15 и 25 минути за въпроси и дискусия с лекторите.

За повече информация, може да пишете на deniza@uni-sofia.bg