Начало / Новини / Календар / Официално откриване на дарения от посолството на Иран фонетичен кабинет на специалност „Иранистика“

Център за източни езици и култури (бул. „Тодор Александров“ № 79)

На 19 ноември 2018 г. от 11.00 ч. в сградата на Центъра за източни езици и култури на Софийския университет „Св. Климент Охридски” (бул. „Тодор Александров“ № 79) ще бъде открит новият фонетичен кабинет, дарен на специалност „Иранистика” при катедра „Класически Изток” от посолството на ИР Иран в София.

Дарението е по повод 25-годишнината от основаването на специалност „Иранистика” в Софийския университет и в резултат на традиционно добрите отношения на специалността с иранските научни и културни институции.

На церемонията от иранска страна ще присъстват министърът на младежта и спорта на ИР Иран г-н Масуд Солтанифар, новият посланик на страната у нас Н. Пр. Сейед Мохаммад Джавад Расули и предишният посланик Н. Пр. д-р Абдоллах Нороузи, от когото дарението бе направено, директорът на Културното представителство към посолството г-н Хамидреза Азади.

От българска страна тържеството ще уважат министърът на младежта и спорта Красен Кралев, зам.-ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски” доц. д-р Георги Вълчев, деканът на Факултета по класически и нови филологии проф. д-р Мадлен Данова, ръководителят на катедра „Класически Изток” проф. д-р Милена Братоева, ръководителят на специалност „Иранистика” проф. д-р Иво Панов, преподаватели в специалността и студенти.