Начало / Новини / Календар / Официално откриване на академичната учебна 2018/2019 г. в Софийския университет "Св. Климент Охридски"

Аула, Ректорат

На 1 октомври 2018 г. в 10.00 часа в Аулата на Софийския университет ще бъде официално открита академичната учебна година на най-старото висше училище в България, което през 2018 отбелязва 130 години от своето основаване.

Гости на официалното откриване ще бъдат вицепрезидентът на Републиката г-жа Илияна Йотова и заместник министър-председателят Томислав Дончев.

В началото на тържествената церемония, в 9.55 часа, ректорът проф. дфн Анастас Герджиков, членовете на Академичния съвет на Софийския университет и вицепрезидентът г-жа Илияна Йотова ще поднесат цветя пред паметниците на Евлоги и Христо Георгиеви.

Ректорът проф. дфн Анастас Герджиков ще открие академичната учебна година със слово и ще представи деканите на факултетите на Софийския университет.

Приветствия към академичната общност ще отправят вицепрезидентът г-жа Илияна Йотова и вицепремиерът Томислав Дончев.

В края на церемонията ректорът на Софийския университет, вицепрезидентът г-жа Илияна Йотова и заместник министър-председателят Томислав Дончев ще връчат студентските книжки на първокурсниците, лауреати от олимпиади.