Начало / Новини / Календар / Официална церемония по награждаването в конкурса "За жените в науката" 2022 г.

Аула, Ректорат

На 29 ноември 2022 г. от 17.00 часа в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се състои официалното награждаване на победителките в конкурса "За жените в науката" за 2022 г.

Софийският университет заедно с L’Oréal България и Националната комисия за ЮНЕСКО-България за дванадесета поредна година са партньори и съорганизатори на инициативата, която насърчава младите жени в България да изберат професионално развитие в научната сфера.

Програмата "За жените в науката" съществува от 1998 г., когато L'Oréal и ЮНЕСКО учредяват наградите "За жените в науката". Всяка година се отличават пет водещи в света жени изследователки. Следвайки своята цел да стимулират и насърчават жените в тяхната научна кариера, партньорството "За жените в науката" създава и глобална мрежа от Международна, Регионална и Национална стипендиантска програма, за да подкрепи младите жени, които представляват бъдещето на науката.Стипендиите се присъждат на забележителни млади жени учени в целия свят, като им осигуряват достъп до международна научна общност, насърчават ги и им дават възможност да продължат изследванията в своята научна сфера, като ги подкрепят в момент, който може да е решаващ за тяхната научна кариера.