Начало / Новини / Календар / Нощ на влюбените: Концерт – ‘‘Вечните любовни песни‘‘ и театрална постановка "Ромео и Жулиета"

Театрална зала, Ректорат

От 19:00 ч.Концерт – ‘‘Вечните любовни песни‘‘

Вокал и акустична китара - Георги Арсов

Соло китара - Ким Думанон

Бас китара - Хайме Ермида

Клавири - Марио Йоцов

Барабани - Борислав Георгиев

Един концерт на чисто нова банда, сформирана специално, за да накара човешкото същество да затрепти на вълната на любовта. Имате ли планове за Деня на влюбените ? Нощта започва в ‘‘Алма Алтер‘‘

Ще бъдат изпълнни песни на Елтън Джон, Ед Шийран, Maroon 5, Роби Уилямс,Тангра, Д2 и Авеню

От 20:30 ч. - Нощ на влубените продължава с театралната постановка ''Ромео и Жулиета''

Постановка: Николай Георгиев
Хореография: Петя Йосифова

Режисьорът Николай Георгиев се впуска към една от най-класическите и същевременно емблематични пиеси в световната драматургия, но не за да я постави на сцена, а за да срещне човека-зрител с едно момиче с глас на ангел – Зора Господинова. Неин партньор е Георги Арсов, познат на широката публика от музикалния формат „Х-фактор“. Те се отказват от мислите, от логиката си, от морала, от семейството и обществото си и откровено заявяват „Аз не съм Ромео“, „Аз не съм Жулиета“.

Оръжие в битката на двете големи фамилии Монтеки и Капулети са хореографиите на Петя Йосифова, а в подкрепа на любовта на Георги и Зора е авторската музика на Константин Кучев. Спектакълът е решен в стилистиката на бедния театър. Декорите липсват. Остава само срещата между човеците.

„Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“ е част от програмата „Шекспир – съвременен и жесток“, която до момента включва заглавията „Хамлет или три момчета и едно момиче“, „Време е за Лир“, „Ричард – кой Ричард“ и „Аз, лейди Макбет".

Romeo i Julieta