Начало / Новини / Календар / Научна конференция „Мрежи и механизми на влияние в регионалната политика, икономика и култура”

Конферентната зала, Ректорат

На 19 май 2022 г. (четвъртък) от 9:30 ч. в Конферентната зала на СУ „Св. Климент Охридски“ ще се проведе научната конференция „Мрежи и механизми на влияние в регионалната политика, икономика и култура”, посветена на 150-годишнината от кончината на Христо Георгиев. Освен влиятелен и способен предприемач той също така е изявен общественик и щедър меценат, оставил ярка следа в стопанския и политическия живот на българите през третата четвърт на ХІХ в.

Конференцията е организирана в шест тематични панела, като в своите доклади участниците ще дискутират важността на социалните и неформалните мрежи от познанства, контакти и стопански връзки за осъществяването на успешните политически и икономически инициативи на Балканите през ХVІІІ и ХІХ в.

Събитието се организира от Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Центъра за регионални изследвания и анализи. Инициативата е част от научната програма на проекта „Мрежи и механизми на влияние в регионалната икономика. Балканска и европейска контекстуализация на архивното наследство на братя Евлоги и Христо Георгиеви“, финансиран от Фонд „Научни изследвания“, договор № КН-06 ОПР 05/02 от 17.12.2018 г.

Повече информация можете да намерите във фейсбук - на платформата на Центъра за регионални изследвания и анализи и в страницата на събитието .

Програма

Poster_Hristo Georgiev Conference_19.05.2022