Начало / Новини / Календар / Научна конференция "Иновации, развитие и устойчивост в селските райони в България и Европа"

Конферентна зала, Ректорат

На 31 октомври 2016 г. Конферентната зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе Годишната конференция по проблемите на селските райони, организирана от Института за изследване на обществата и знанието – БАН, Българската социологическа асоциация и Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Темата на конференцията е „Иновации, развитие и устойчивост в селските райони в България и Европа“ и поставя на фокус възможностите за развитие на селските райони и селските общности, съвместявайки иновативни дейности и съхранявайки традициите и ресурсите на селата. След паралелните сесии, представяйки интердисциплинарни изследвания на учени от България, Сърбия, Македония и Италия, ще бъде представен сборник с доклади от конференцията по проблемите на селото от 2015 г., а от 15.00 ч. ще се проведе кръгла маса на тема „Развитие на биологичното земеделие в България (1990-2012): Предизвикателства и перспективи“, на която ще присъстват представители на всички заитнересовани страни, участващи в развитието на биосектора.