Начало / Новини / Календар / Научен практически семинар “Клъстери за иновации в агропродуктите”

гр. Разлог, ул. “Стефан Стамболов” №2, залата на Общинския съвет

На 8-ми ноември (четвъртък ) 2018 г. от 10:00 часа в гр. Разлог, ул. “Стефан Стамболов” №2, залата на Общинския съвет, ще се проведе Научен практически семинар “Клъстери за иновации в агропродуктите”, организиран от Биологическия факултет на Софийския университет.

Проектът „Клъстери за иновации в агропродуктите” обединява осем партньора от четири страни – Гърция, Кипър, България и Албания и е насочен към регионите от Централна Македония в Гърция (Иматея), Кипър (Lemesos), България (Благоевград-Разлог) и Албания (Fier). Целта на проекта е да насърчи производството и разпространението на иновативни агрохранителни продукти в Гърция, Кипър, България и Албания, като подпомага малки и средни предприятия и производителите в своите проекти за развитие, създавайки нови пазари за своите продукти.

Проектът „Клъстери за иновации в агропродуктите” („Agrofood Innovation Clusters”, с акроним “Agrolabs”) е финансиран с 85% безвъзмездната финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) и 15% национално съфинансиране чрез Програмата за транснационално сътрудничество „Балкани – Средиземно море 2014-2020“.

Събитието е предназначено за всеки, който се интересува от проблемите на аграрния сектор в страната. Текущо състояние – проблеми - възможни решения за развитие на агро-хранителната верига в област Благоевград по сектори на производство – растениевъдство и животновъдство. Събитието е подходящо и за студенти от агро-специалности, които се интересуват от внедряването на нови и ефективни технологии, сортове и породи в селското стопанство.

Участието в събитието е безплатно, но регистрацията е задължителна на имейл: agrolabs@abv.bg

В имейла, посочете име и фамилия на желаещите да бъдат записани за участие, организация, електронна поща и мобилен номер за контакт. Записвания се приемат до изчерпване на местата.

Повече за проект „Agrolabs”, може да намерите на следния линк: http://www.agrolabs.eu

Краен срок за записване: 6 ноември 2018 (вторник).

Програма