Начало / Новини / Календар / Национален форум за съвременни космически изследвания

Физически факултет, бул. "Джеймс Баучър" 5

Клон "Космос" при Съюза на физиците в България организира "Национален форум за съвременни космически изследвания". Форумът ще се проведе на 21-ви и 22-ри октомври 2020 г. във Физическия факултет при Софийския университет със финансовото съдействие на Фонд “Научни изследвания" на университета.

Идеята е да се превърне в ежегодно събитие, в което да бъдат представяни съвременните достижения на българската наука в областта на космическите изследвания и връзката им с образованието и бизнеса.

В първия ден от Форума се организират три научни сесии под наслов Фундаменталните космически изследвания, Аерокосмическите технологии и Приложните космически изследвания. В Докторантската сесия, която ще бъде проведена по-късно същия ден, ще бъдат представени изследвания, провеждани от млади български изследователи.

Във втория ден от събитието, в рамките на три панела “Наука и Космос”, “Бизнес и Космос” и “Образование и Космос”, ще бъдат обсъдени статуса на космическите изследвания в България и визията за развитието им, както и възможности за изграждане на връзките с образованието и бизнеса.

Актуална информация за събитието:

https://bulgarianspace.online/forum/