Начало / Новини / Календар / Международна научна конференция на тема: “Глобалният конституционализъм и неговите предизвикателства към вестфалското конституционно право”

Конферентна зала, Ректорат

Конференцията се организира от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ съвместно с Европейската академия по теория на правото във Франкфурт на Майн - най-престижната световна и единствена европейска академия по правна теория, в която преподават водещите професори в областта на общата теория и философията на държавата и правото, конституционното, европейското и международното право.

В събитието ще участват изтъкнати специалисти от няколко от най-престижните академични институции в Европа: Институтът за политически и конституционни науки, Париж (Science Po), Виенският университет, Кингс колидж, Лондон, Университетът на Антверпен, Европейският университетски институт, Флоренция, Научната академия „Св. Ана“, Пиза, Унгарската академия на науките и Университетът в Тренто.

Обект на конференцията са най-модерните, дискусионни и научно значими теми в сферите на конституционното, сравнителното конституционно и европейското конституционно право, както и на философията на правото и международното право. Цел на конференцията е да подложи на дискусия основните предизвикателства, които възникването на наднационален и глобален конституционализъм поставят пред класическото конституционно право и пред теорията на държавата.

Програма

plakat-Global-Const