Начало / Новини / Календар / Лекция по Християнска етика в Богословския факултет на гостуващ професор от Швейцария

Онлайн

От 1 до 3 ноември 2021 г. на посещение в София е проф. д-р Кристоф Щюкелбергер, който е преподавател по Християнска етика в университета в Базел, Швейцария.

CS-235x300

По повод Деня на будителите на 1 ноември на специална церемония в Националната библиотека проф. Щюкелбергер получи почетно отличие от УНИБИТ, а на 2 ноември ще гостува в Богословския факултет на Софийския университет. По покана на деканското ръководство той ще има работна среща с преподаватели и представители на академичната колегия, а след това ще изнесе лекция за студенти и докторанти, посветена на предизвикателствата пред Християнската етика в съвременния свят. Лекцията ще се проведе в рамките на учебната програма по Нравствено богословие за редовните студенти от трети курс и може да бъде проследена в университетската платформа за дистанционно обучение (Мудъл) на следния адрес от 15 до 16 часа: https://elearn.uni-sofia.bg/mod/bigbluebuttonbn/view.php?id=760886

Проф. Кристоф Щюкелбергер е дългогодишен преподавател по Християнска етика и изследовател на проблемите на съвременната приложна етика. Той е създател на множество инициативи и програми за обучение по Християнска етика в системата на висшето образование , сред които и специална фондация за изследване на съвременните предизвикателства пред богословската наука, произтичащи от процесите на глобализацията. Тази фондация поддържа известния сред академичните среди интернет сайт https://www.globethics.net/home, който разполага с богата електронна библиотека и множество образователни възможности.

Студенти, докторанти и преподавателите от Софийския университет "Св. Климент Охридски" могат да заявят онлайн достъп до събитието на следния имейл адрес: eshtilijan@uni-sofia.bg .