Начало / Новини / Календар / Лекция на Юпар Миинт, директор на Програмата за предприемачество Impulse в Университета в Кеймбридж, Великобритания

Заседателна зала на Факултета по химия и фармация

На 21 март 2019 г. от 14.00 ч.в Заседателната зала на Факултета по химия и фармация Юпар Миинт, директор на Програмата за предприемачество Impulse в Университета в Кеймбридж, Великобритания, ще изнесе лекция на тема "Spreading the spirit of Enterprise: Cambridge Entrepreneurship".

Посещението на Юпар Миинт е в рамките на проекта "Materials Networking", в който Факултета по химия и фармация на Софийския университет и Департамента по материалознание и металургия към Университета в Кеймбридж са партньори и който се финансира от програмата на Европейската комисия Хоризонт 2020.

Юпар има повече от 10 години опит в създаването на програми за предприемачество и международни сътрудничества. Участвала е в разработването на лятното училище Institute for Entrepreneurship Cambridge –Tirol (IECT) Hermann Hauser в Австрия и в момента е програмен директор и ментор там. Преди това Юпар работи в Centre for Entrepreneurial Learning (CfEL), в Entrepreneurship Centre at Cambridge Judge Business School (CJBS), където ръководи програмата за предприемачество Ignite над 11 години и в European Foundation for Entrepreneurship Research (EFER) в Холандия, която обучава европейските професори да преподават предприемачество. Тя има подчертан интерес към разбирането на ефекта на социалния капитал в предприемаческото развитие.

https://www.maxwell.cam.ac.uk/programmes/impulse-programme/impulse-team