Начало / Новини / Календар / Лекция на проф. Екатерина Трендафилова - "Специализираните съдебни състави за Косово като нов модел на преходно правосъдие на Балканите"

Аудитория 272, Ректорат

На 24 април 2018 г. от 18:30 ч. в 272 аудитория на Софийския университет ще се състои публична лекция на проф. Екатерина Трендафилова на тема "Специализираните съдебни състави за Косово като нов модел на преходно правосъдие на Балканите". Събитието се организира от Юридическия факултет на Алма матер и Студентския съвет на универистета в партньорство с Българската асоциация по международно право и Европейското общество по международно право в гр. Флоренция, Италия.

Проф. Трендафилова, съдия в Международния наказателен съд в гр. Хага в периода 2006-2015 г. и бивш преподавател по наказателно-процесуално право в Университета, а понастоящем председател на Специализираните съдебни състави за Косово, ще представи пред преподаватели и студенти историята на създаването, състава, структурата и функциите на най-новата международна наказателна юрисдикция.

Poster