Начало / Новини / Календар / Купи книга – дари надежда: благотворителна инициатива на Студентския съвет при Софийския университет

Централно фоайе, Ректорат

Благотворителен книжен пазар Купи книга – дари надежда ще се проведе на 17 декември (неделя), между 10:00 и 17:00 часа в Централното фоайе на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Събитието се организира от Студентския съвет при Алма матер, а средствата от продадените книги ще бъдат дарени на Фондация „Нашите недоносени деца“ за закупуване на апаратура в неонатологични отделения в болници в Плевен, Търговище, София, Силистра, Габрово и Добрич.

Вратите на Ректората ще са широко отворени за всички студенти, преподаватели и приятели на Университета. Те ще могат да купят книга на символичните суми от 5 или 10 лв, както и да дарят на базара книги, които също ще бъдат продадени за каузата. Освен в деня на инициативата, книги ще се приемат и от охраната на входа на централното крило на Софийския университет на 14 и 15 декември (четвъртък и петък). Приемат се издания и на чужди езици.

Читателите ще могат да открият заглавия от най-различни жанрове: проза, поезия, детски книжки, учебна литература, албуми, актуални списания. През целия ден на базара ще бъдат организаторите от Студентския съвет при Софийския университет, които ще сортират изданията и ще помагат на многобройните любители на книгите да намерят търсеното четиво.

Благотворителните базари са традиция за Студентския съвет при Софийския университет, като миналата година подобна инициатива събра над 30 хил. лв в помощ на пострадалите от войната в Украйна.

Присъединете се към любителите на словото на Софийския университет за обмен на ценен читателски опит и препоръки, насладете се на атмосферата в Ректората и изберете специален подарък за предстоящите празници със значима кауза

Можете да се свържете със Студентския съвет и да следите за тяхната дейност на страницата им във Facebook , в Instagram профила им или чрез сайта им .