Начало / Новини / Календар / Кръжок по астрономия: Практическо използване на Apt - Astro Photography tool

Астрономическа обсерватория, Борисова градина

Лектор ще бъде Ивайло Стойнов, член на Сдружение Звездно Общество, програмист, любител астроном и един от авторите на APT – Astro Photography Tool Разговори за актуални астрономически открития и събития, както и наблюдения с телескоп, при ясно небе.

Ивайло Стойнов е 43-годишен програмист, любител астроном, член на Сдружение “Звездно Общество” и един от авторите на програмата за заснемане на астрономически изображения APT – Astro Photography Tool. С хобито се занимава от края на 80-те, като най-добрите си изображения представя на страницата www.incanus.net.

Въведение в използването на APT – Astro Photography Tool за астрофотография с дигитални огледално-рефлексени фотоапарати Canon/Nikon или CCD/CMOS астро-камери. Ще бъдат разгледани и възможностите за управление на други устройства и техники използвани в любителската астрофотография.

 

Anons_Ivailo_Stoinov_19.04

Организатор/координатор: Ивайло Станев - istanev@phys.uni-sofia.bg

Кръжокът по Астрономия към катедра Астрономия се провежда от над 100 години. Негов основател е световноизвестният математик акад. Кирил Попов, първият доктор по астрономия в България.