Начало / Новини / Календар / Изпит по химия за кандидат-студенти

Софийски университет "Св. Климент Охридски"

На 14 юни 2020 г. от 9.00 часа в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе изпит по химия за кандидат-студенти за учебната 2020/2021 г.

Кандидатстудентският изпит по химия е писмен и продължава четири и половина астрономически часа. Изпитът се състои от два компонента:

Компонент 1 се оценява с числова оценка по шестобална система. Тази числова оценка се използва за балообразуваща за всички, които кандидатстват с изпит по химия в Софийския университет. Компонентът се състои от две части. Първата част включва 20 тестови въпроса с изборен отговор (един от пет) върху материала по неорганична и органична химия; втората част включва 4 логически задачи (2 по неорганична и 2 по органична химия).

Компонент 2 е задължителен само за кандидатите за специалност „Медицина“ в Софийския университет. Той представлява развиване на тема от учебния материал от VII, VIII, IX и X клас. До участие в балообразуването и класирането за специалност „Медицина“ се допускат само кандидат-студентите, получили резултат „ДА“ на този компонент.