Начало / Новини / Календар / Изложбата „Вертикала и хоризонтала“ ще бъде представена в Нишкия университет

Художествена галерия на Нишкия университет

На 9 юни от 18.00 часа в художествената галерия на Нишкия университет, Сърбия ще бъде открита изложбата „ВЕРТИКАЛА И ХОРИЗОНТАЛА“ на преподавателите от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата.

Изложбата е по кураторски проект на ръководителя на галерия „Алма матер“ – проф. дн Лаура Димитрова и е посветена на 135-годишнината на Софийския университет. С нея беше открит сезон 2023 на галерията през януари, а през март експозицията гостува в галерия „Нова сцена“ на Университет „Магдалена Абаканович“ в Познан, Полша.

Предстоящото представяне на изложбата в Сърбия се осъществява по покана на проф. Катарина Джорджевич, зам.-декан на Факултета по изкуства на Нишкия университет и ще бъде в рамките на тържествата за празника на университета.

Гостуването на изложбата в Ниш се реализира с подкрепата на Факултета по науки за образованието и изкуствата в лицето на неговия декан – проф. дпн Милен Замфиров и Фонд „Научни изследвания“ на СУ чрез проекта „Галерия „Алма матер“ към ФНОИ. Художественотворчески изяви, посветени на 135-годишнината на Софийския университет“ с ръководител гл. ас. д-р Красимира Дренска.

Постер - Вертикала и хоризонтала