Начало / Новини / Календар / Изложба с карикатури на тема „Аз съм турист в България“

Централно фоайе, Ректорат

Изложбата е по повод 50-годишнината от създаването на специалност „Туризъм“ и 45-годишнината от основаването на катедра „География на туризма“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Експозицията се организира от Катедра „География на туризма“ към Геолого-географския факултет на Софийския университет със съдействието на Съюза на българските художници – секция Карикатура, Световната федерация на организациите на карикатуристите и Партията на добрия хумор – България.

Ще бъдат изложени творби на художници-карикатуристи, участвали в Националния конкурс за карикатури на тема „Аз съм турист в България“. Идеята на организаторите на конкурса е да провокират художниците-карикатуристи с възможностите на ироничната графика, с настроение и хумор да популяризират активната почивка на българина и гостите ни от чужбина.

Официалното откриване на изложбата с конкурсните творби ще бъде на 16 октомври 2017, от 16:00 часа в Централното фоайе на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Наградите ще бъдат обявени на 19.10.2017 г. по време на официалната церемония по честването на юбилея, която ще започне в 9.30 ч. в 292-ра аудитория.