Начало / Новини / Календар / Форум „България-Корея 2017: Споделяне на добър управленски опит за устойчиво развитие“

Конферентна зала, Ректорат

В периода 6-9 юни 2017 г. в София, Бургас и Варна ще се проведе форум „България-Корея 2017: Споделяне на добър управленски опит за устойчиво развитие". Форумът е организиран от Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Българо-корейската търговско-промишлена палата със сътрудничеството на Посолството на Република Корея в София, Софийска, Бургаска и Варненска общини, Българската търговско-промишлена палата и корейските компании в страната. За първи път двустранен форум, насочен в еднаква степен към засилването на двустранното сътрудничество в академична, регионална и бизнес сфери, ще се проведе в три града.

Приветствени думи към участниците ще поднесат H.Пр. Шин Бунам, посланик на Република Корея в България, представител на ректорските ръководства на университетите и областните управители в трите града. Професори, изследователи, представители на местната власт и бизнесмени от двете страни ще споделят опит за ролята на лидерството и доброто управление в икономическия прогрес и просперитета на Република Корея и ще предложат индивидуална стратегия за българското развитие. Практическите цели на конференцията включват разширяване на академичното сътрудничество, съвместни учебни програми между българските и корейските университети и учредяването на магистърска програма "Кореистика" в Софийския университет. В рамките на конференцията ще бъде подписан меморандум за сътрудничество между Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Университета за чуждестранни изследвания "Ханкук" в Сеул.

По-амбициозната цел на форума е създаването на канал за обмен на високо равнище между двете страни и на нов двустранен бизнес модел. Форумът ще даде свеж тласък на регионалното развитие и сътрудничеството, които ще бъдат подпомагани в бъдеще от почетните консули на Корея в двата най-големи черноморски града - Бургас и Варна, назначаването на които предстои.

Форумът продължава и на 8 юни в Бургас, Хотел „България“, Капитанска зала и на 9 юни - Варна, Икономически университет –Варна, Зала Аула.

ПРОГРАМА