Начало / Новини / Календар / Европейски ден на предприемача 2017 „Европейски предизвикателства пред предприемачеството в България“

Представителство на Европейската комисия в България, София

Научноизследователският сектор на Софийския университет "Св. Климент Охридски" организира 15-то издание на Европейски ден на предприемача 2017 г. Ежегодният форум за насърчаване на предприемачеството в България ще се проведе на 25 октомври 2017 г. в залата на Представителството на Европейската комисия в София от 9.00 до 17.00 часа.

Фокусът на събитието тази година ще бъде върху състоянието на предприемачеството в България и предизвикателствата, които поставя членството ни в Европейския съюз. Ще бъдат представени предприемачи с успешни практики и производство, предназначено за вътрешния пазар, както и такива, които са ориентирали изцяло или част от производството си за износ в Европейския съюз.

На форума ще бъдат представени различни източници за финансиране на предприемачеството - банки, инвестиционни дружества, фондове, оперативни програми на Европейския съюз и други финансови инструменти. Ще бъде очертана политиката в областта на патентите в ЕС и дейността на Агенцията за експортно застраховане в помощ на предприемачеството.

На събитието ще бъдат представени нови мобилни платформи в помощ на предприемачеството както и добри практики и инициативи в студентското предприемачество.

Събитието се провежда с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България, Министерството на икономиката и Областен информационен център – София.

Европейският ден на предприемача е инициатива със сериозни традиции в Европа. Тя възниква в рамките на мрежата PAXIS (The Pilot Action of Excellence on Innovative Start-ups) и има за цел да популяризира успешни модели за създаване и развитие на нови предприятия. Концепцията за този форум е въведена от мрежата на европейските градове - EUROCITIES и Европейската комисия.

РЕГИСТРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ

Регистрацията е отворена до 17.00 часа на 18 октомври 2017 г. и достъпна на адрес: https://ede.uni-sofia.bg/

За допълнителна информация:

Антон Андонов, Център за трансфер на технологии в НИС на Софийски университет "Св. Климент Охридски,

E-mail: andonov.anton@gmail.com