Начало / Новини / Календар / Есенен ден на отворените врати във Физическия факултет на Софийския университет

Физически факултет, бул. „Джеймс Баучър“ 5

На 22 ноември (петък) от 13:30 до 18:00 часа Физическият факултет (ФзФ) на СУ „Св. Кл. Охридски“ отваря вратите си за всички, които искат да прекарат един интересен и ползотворен следобед, вдъхновени от науката – ученици, учители, родители с деца, студенти, изследователи и граждани.

Посетителите ще могат да видят, че физиката ни отвежда най-дълбоко и най-далече в човешкото познание; че може да бъде забавна; че е интелектуално изпитание и удоволствие; че е престижна специалност с многобройни и добре платени възможности за реализация в България и по света. Тя е и необходимост за всеки, който иска да ползва достиженията на съвременното технологично общество!

По време на Деня на отворените врати ще може да се запознаете с новите предизвикателства пред физиката и астрономията и представяне на възможностите за обучение и развитие в различни области на физиката, както и да зададете своите въпроси. Ще откриете забавни демонстрации и ще посетите действащи лаборатории, в които можете да научите повече за:

- Нобеловите награди по физика за 2018 и 2019 г.

- Забавни и изненадващи експерименти в областта на фотониката

- 3D-принтерите и радиовръзките

- Естествената радиоактивност на спиртните напитки

- Как се прави прогнозата за времето

- Вдъхновяващи училищни експерименти по физика за учители

- Изследването на формата на роговицата на човешкото око и демонстрации по оптика

- Забавна физична викторина с награди

Адресът на Физическия факултет е: бул. „Джеймс Баучър“ 5, гр, София (линк към карта: https://bit.ly/2Bl7iaH). За въпроси и допълнителна информация можете да пишете на адрес: vd_pr@phys.uni-sofia.bg.

Програма