Начало / Новини / Календар / Дизайнерът - автор, изпълнител или… KNOW-HOW SHOW-HOW дискусия

Театрална зала,Ректорат

Културният център отново партнира на Know-How Show-How общност за поредната дискусия в областта на дизайна – този път за ролите на графичния дизайнер в творческия процес. Тя ще се състои на 29 март (сряда) от 18.30 в Театралната зала.

Светът на графичния дизайн и дизайна като цяло динамично се променя. Всички виждаме как същността на професията започва да преминава своите граници и се развива. Ако преди е било достатъчно дизайнерът да формообразува и да придава смисъл във визуален вид, сега се появяват множество разклонения на професията и всички те се обединяват под името “дизайнер”.„

В следващата дискусия от поредицата “Know-How Show-How общност” ще задълбаем в интересните въпроси около ролите на графичния дизайнер. Ще търсим отговори на въпроси като:

● Как дизайнерът навигира и балансира между всички различни роли и позиции които приема?

● Кога дизайнерът е автор и кога – съавтор, а кога е изпълнител?

● Къде можем да поставим дизайнера – сред творците или в отбора на занаятчиите?

● Докъде се простира дизайнерската професия и редно ли е да изпълнява роли присъщи за други сфери?

● Дизайнерска роля ли е медиацията или дизайнерът не трябва да говори с клиента?

● Дали приемането на различни роли отдалечава дизайнера от творческата му същност?

● Намират ли щастие дизайнерите в това, което правят, или романтичната представа за професията в крайна сметка отстъпва място на неудовлетвореността от рутината?

Тези и много други въпроси ще дискутираме с вас и нашите панелисти:

Велина Мавродинова (Студио Ентусиазъм);

Дима Стефанова (Know-How Show-How);

Бояна Гяурова (Studio Komplekt);

Мирослав Живков – Джингиби (NoPoint Atelier).

Джедай-модератор и този път ще бъде Филип Бояджиев (Know-How Show-How) / truefilip.com / https://www.instagram.com/truefilip_

Вход свободен! Събитието ще се излъчва онлайн на страницата на Know-How Show-How във Fаcebook, както и в техния Youtube канал.

Ние вярваме в потенциала на всеки, насърчаваме социалното включване и сме ангажирани да работим с уважение и подкрепа за създването на достъпна среда. Затова всички събития от програмата на “Know-How Show-How общност” ще включват жестов превод в реално време и адаптирано съдържание за хора с нарушено зрение. Ако имате въпроси или се чудите дали събитието и залата са достъпни за Вас, пишете на: iva@knowhowshowhow.org.

Dizainerut avtor