Начало / Новини / Календар / Дигитализация и интернационализация на висшето образование в контекста на Ковид – 19 пандемията

Zoom

Продължават работните уебинари, организирани от Факултета по класически и нови филологии с участието на Научно–образователния и културен център „ал-Фараби“ и Центъра по източни езици и култури на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ по проект „Дигитализация и образование в условията на Ковид-19 пандемията: практики и иновации във висшето образование в България и страните от Централна Азия (Казахстан, Узбекистан, Киргизстан, Таджикистан) и Иран“. Участници са лектори от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и представители на различни университети от посочените страни.

Целта на проекта е да създаде възможност за критическо преосмисляне, анализ и обмен на опита в дигитализацията на висшето образование в България, в страните от Централна Азия и Иран в условията на пандемия през последната година и половина. Съвместната организация и участие в уебинарите, както и научният диалог, ще предложат нови перспективи за развитие на сътрудничеството в Глобалното партньорство за образование (GPE), което играе активна роля в подкрепа на образователните системи в Централна Азия и Иран. Форумите ще инициират и изграждане на партньорска мрежа за създаване на съвместни програми и изследователски проекти чрез обмен на опит и привличане на специалисти в областта на изготвянето на проекти за кандидатстване по международни образователни програми.

Уебинарите се провеждат на английски език, като само в някои случаи гост – лекторите използват и руски език, но с презентация на английски език. Във всеки един от тях се представя и съответната партньорска държава. На срещата на 15 октомври 2021г. ще вземат участие преподаватели и изследователи от партньорския университет от Киргизстан – Киргизски национален университет „Жусуп Баласагин“.

Най-учтиво каним преподаватели, докторанти, студенти от Софийския университет и от други университети в България, в Централна Азия и Иран и всички специалисти, на които е интересна тематиката на уебинара, да се включат активно в дискусиите.

Уебинарът ще се проведе онлайн в платформата Zoom на 15 октомври 2021 г. от 14 часа. Линк на сайта на https://us02web.zoom.us/j/86177326269?pwd=QnRDcy92Y3Nib3ZoK1dXSERaNmlBUT09

Meeting ID: 861 7732 6269

Passcode: 388948

Програма на уебинара с Киргизстан