Начало / Новини / Календар / Девета годишна научна студентска конференция "Европа на живо - горещите теми"

Конферентна зала, Ректорат

Студентите от випуск "Васил Левски", специалност "Европеистика" към Философския факултет, подкрепени от Фондация "Ханс Зайдел", организират деветата годишна научна студентска конференция, озаглавена "Европа на живо - горещите теми". На тази конференция ще бъдат обсъдени едни от най-актуалните теми в европейския дневен ред. Ще бъдат поставени въпроси, чиито отговори ще продължават да се търсят и в рамките на бъдещата европейска политическа конфигурация. Дискусията ще се фокусира върху следните тематични области: Околна среда, климат и икономика; Младежка безработица и образование; Миграция и интеграция; Популизъм, политически партии, обществени нагласи.
Част от гостите ще бъдат г-н Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България, г-н Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, както и Н. Пр. г-н Майкъл Форбс, посланик на Република Ирландия, който като гост-лектор ще изнесе лекция по горещата тема Брекзит и Ирландия.

Събитието ще се проведе на 14 май 2019 г., в 09:00 ч. в Конферентната зала на Софийския университет "Св. Климент Охридски"