Начало / Новини / Календар / Ден на отворените врати във Физическия факултет

Физическия факултет, (бул."Джеймс Баучър", 5)

На 22.04.2017 г. във Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (бул."Джеймс Баучър", 5) ще се проведе традиционният Ден на отворените врати.

Събитието ще бъде открито от декана на факултета проф. дфзн Александър Драйшу в 10.00 ч. и ще продължи, докато има посетители.

Желаещите ще могат да присъстват на лекции, посветени на науката физика и избора на кариера, на фотониката, на ядрената енергетика, да чуят за предизвикателствата пред съвременната квантова електроника, да научат кой вижда по-добре – пчелата, сепията хамелеонът или..?, и други.

Посетителите ще имат възможността в рамките на целия ден да присъстват на различни демонстрации - на приложения за Android, на забавни опити по физика за ученици, да научат как се прави прогнозата за времето, да разберат колко забавна може да бъде геофизиката, да присъстват на лабораторен практикум по оптика, да изследват сами спектъра на светлината и много други.

Посетителите ще имат възможността да надникнат в любопитния свят на учебните лаборатории и да станат свидетели на различни и интересни демонстрации.

Желаещите могат да посетят и Астрономическата обсерватория, която се намира в Борисовата градина.

Програма