Начало / Новини / Календар / Ден на отворените врати във Факултета по химия и фармация

Факултет по химия и фармация (бул. "Джеймс Баучър" 1)

На 2 май 2018 г. от 14.00 ч. Факултетът по Химия и Фармация на Софийския университет (Бул. „Джеймс Баучър“ 1) за поредна година отваря вратите си за всички, които искат да се докоснат до изкуството на правене на наука, да споделят незабравими мигове, изпълнени с много демонстрации и полезна информация, да видят най-модерната апаратура и методите, с които надникваме в света на химичните елементи и съединения и го променяме.

В Деня на отворените врати във Факултета по химия и фармация посетителите ще получат полезна информация относно приема и обучението по химия и фармация във факултета. Могат да присъстват на научно-популярни лекции, в които се дискутират по забавен начин сериозни аспекти на химията и фармацията, както и на забавни химични демонстрации, чрез които колегите от Корпуса за бързо гърмене ще разкрият колко експлозивна и красива може да е химията.

Посетителите имат възможност да спечелят награди, като демонстрират своя интерес и познания, да видят уникална колекция от екзотични елементи и съединения,

Предвидена е възможността да посетят и лаборатории по техен избор, в които да присъстват на демонстрации и да участват в истински експерименти, свързани с предпочитана от тях област на химията и фармацията.

За повече информация: тук .