Начало / Новини / Календар / Ден на отворените врати в Катедра „Германистика и скандинавистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“

"Яйцето", Ректорат

Катедра „Германистика и скандинавистика“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ предлага многостранно и задълбочено обучение по немски език, немскоезична литература и култура, както и изучаване на езиците, културите и литературите на Скандинавския север.

Абсолвентите на катедрата успешно се реализират като учители, научни работници, преводачи на художествена литература, редактори в издателства, преводачи в европейските институции в Брюксел и Страсбург, езикови асистенти, офис-асистенти, кадри за дипломатическия корпус в чужбина, представители на чужди компании в България, журналисти и др.

В рамките на Седмиците на немския език в България катедра „Германистика и скандинавистика“ организира за ученици, родители, учители и всички интересуващи се Ден на отворените вратина 7 юни от 15.00 до 17.00 ч.в Ректората на Софийския университет.

Гостите ще имат възможност да се запознаят отблизо със следването в двете специалности на катедрата: Немска филология с избираем модул „Скандинавски езици“ и Скандинавистика. Ще могат да осъществят контакт с преподаватели, с бивши възпитаници с успешна кариера в различни области, както и да се информират за кариерните перспективи, които предоставя обучението. Ще бъдат представени ресурсите на катедрата (Австрийска библиотека, Германска библиотека, библиотека Нордика, както и семинарните зали в Софийския университет).

За учителите по немски език ще бъдат презентирани подготвените от преподаватели германисти курсове за продължаваща професионална квалификация, даващи кредити по изисванията на МОН.

Повече информация можете да намерите на: https://germanistik.uni-sofia.bg/bg/. Предварителното заявяване за участие не е задължително, но е желателно с цел по-добра организация и предварителна комуникация.

За контакт: г-жа Йорданка Коларова Еmail: jkolarova@uni-sofia.bg Tel. 02/9308294