Начало / Новини / Календар / Боядисване на великденски яйца в подкрепа на украинските бежанци в България

Двора на ректората, бул. "Цар Освободител" 15

На Великден милиони украински деца ще бъдат далеч от дома си, прокудени от зверствата на войната в Украйна. Хиляди от тях намериха подслон и грижа в България. Философският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и СУОБ "Мати Украйна" заедно с катедра „Културология“ и Студенсткия съвет канят от 11:00 часа на 21 април 2022 г., да помогнем на украинските деца, техните майки и баби, да посрещнат празника с повече надежда! Заедно да направим техния Великден по-светъл!

В двора на Софийския университет български и украински деца ще боядисват заедно яйца и ще се забавляват. Носете твърдо сварени бели яйца или едноцветно боядисани, върху които те да творят. Също и боя за яйца, която не изисква вода (желатинови бои, маркери за украсяване на яйца, стикери), лакомства за децата, материали за изработване на Великденска украса.

От 10:00 часа ще посрещаме всички дарения за украинските бежанци. Освен трайни хранителни продукти и играчки за децата, този път събираме и продукти за традиционния в Украйна козунак, който те наричат „пасочка“: пресни яйца, прясна мая, прясно мляко, сметана, масло, брашно, захар, ванилия, стафиди.

Рецептата за него ще получите на място, в двора на Софийския университет на 21 април.

111

Автор на дизайна на яйцата и снимката: Шанън Уолис.