Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / За втори път с щедрата подкрепа на „Прокредит банк” беше реновирана зала в СУ

   
За втори път с щедрата подкрепа на „Прокредит банк” беше реновирана зала в СУ

От тази учебна година студентите на Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се обучават в изцяло ремонтираната със средства на „Прокредит банк” зала № 421. На откриването на обновената зала присъстваха деканът на Философския факултет проф. д-р Димитър Денков, ръководителят на отдел „Маркетинг” в „Прокредит банк” Олег Кузнецов, Маргарита Етова, ръководител отдел „Обучение” и Адриана Драмджиева, експерт маркетинг, отговаряща за организацията на работния процес по обновяването на залата, студенти от факултета.

Проф. Денков изтъкна, че залата е направена благодарение на сътрудничеството с „Прокредит банк” и припомни, че част от кампанията на банката е и обновяването на зала 300 в Стопанския факултет. Той подчерта, че идеята е да бъдат реновирани още няколко зали, за да се повиши качеството на учебния процес.

Деканът връчи на Олег Кузнецов сертификат за дарение.

 

PB250305_600x338

Проф. Денков отбеляза, че с партньорите от банката ще се опитат да направят и няколко дискусии по най-различни проблеми със студентите: „Дискусиите няма да бъдат свързани само с банковото дело, но и с различни проблеми, които засягат и психологията, и философията, и социологията, и политическите науки, темата за откритостта в нашите отношения, включително и финансовите, за нашата възможност да се квалифицираме по специалности, които не сме завършили никога, тоест не сме икономисти, но можем да станем финансисти.” Деканът изрази надежда това сътрудничество да бъде начало на съвместна работа в бъдеще, тъй като без банки не можем да живеем, въпреки финансовата несигурност през последните 500 години.

PB250331_600x338

Олег Кузнецов благодари на деканското ръководство и подчерта, че може би обществото може да живее без банките, но банките не могат да живеят без качествен персонал: „Банките печелят много от служители, дошли извън банковата и икономическа сфера, те допринасят много със своите знания, страничен поглед, често пъти критичен поглед, към нещата които се случват. Затова ние сме отворени за кандидати не само икономисти, затова тази промяна се случва тук, във Философския факултет.” Идеята на банката е във всички сфери да покаже, че хората, независимо от своя професионален опит, могат да допринесат за една сигурна и отговорна банкова система, която да бъде в полза на обществото.

Проф. Денков отбеляза още, че по желание на банката ръководството на факултета е изготвило списък на книги, които ще бъдат закупени и дарени на библиотеката за философия и психология в Ректората и за социални науки във II блок на Философския факултет.

PB250317_600x338