Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Представяне на съвместното българо-ирландско издание "Към трансформиращо образование"

   
Представяне на съвместното българо-ирландско издание "Към трансформиращо образование"

д-р Кармел Мълкахи,

проф. Силвия Николаева и д-р Д Дойл

На 29 май 2013 г. се състоя представянето на съвместното българо-ирландско издание "Към трансформиращо образование".

Съставители и автори на книгата са представители на Факултета по педагогика на Софийския университет и Департамента за образователни изследвания към Дъблин Сити Юнивърсити (ДСЮ).

Събитието уважи деканът на Факултета за хуманитарни и социални науки д-р Д. Дойл. Той поздрави съставителите и авторите на изданието и изрази удовлетвореността си от разширяването на сферите на партньорство на традиционните по програма Еразъм двустранни контакти.

В своето изказване ръководителят на департамента д-р Джо О Хара, който присъства и на българската премиера на книгата през ноември 2012 г., сподели, че за първи път членовете на департамента в ДСЮ участват толкова активно в съвместно издание, обединило 22-ма от общо 24-те членове на общността.

На събитието говориха и тримата редактори на книгата - проф. Силвия Николаева, д-р Кармел Мълкафи и д-р Джералдин Сканлън. Обща беше оценката им, че изданието за всяка от тях е била сериозно предизвикателство, но и стабилна стъпка напред в усилията за търсене на локалните измерения на глобалните проблеми в образованието. Те с радост споделиха, че към изданието и неговите автори интерес е заявило едно от най-успешните издателства в Европа – „Питър Ланг Пъблишинг“. Вече са проведени първите разговори с представители на издателството относно подготовката на ново съвместно издание, този път фокусирано върху европейските измерения на трансформиращите търсения в образованието.

1
2