Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / "Монолог или диалог? Светът в обектива на глобалните телевизии"

   
"Монолог или диалог? Светът в обектива на глобалните телевизии"

Доц. д-р Мария Нейкова

Днес – 18 април 2013 г., в Конферентната зала на Софийски университет „Св. Климент Охридски” се състоя кръгла маса, на която представители на академичната общност и медиите обсъдиха междинните резултати от реализацията на изследователския проект „Монолог или диалог? Светът в обектива на глобалните телевизии”.

Изследването на 11 глобални новинарски телевизии беше представено от ръководителя на проекта доц. д-р Мария Нейкова и от членове на екипа. Предвижда се окончателните резултати от проучването да бъдат анонсирани в рамките на Климентовите дни, които се провеждат традиционно в СУ през последната седмица на месец ноември.

Проектът е част от научна програма № 4 „Национални, европейски и цивилизационни измерения на диалога култура – език – медии” на Университетския комплекс по хуманитаристика „Алма Матер”, финансиран по договор с фонд „Научни изследвания” към МОМН. На Кръглата маса присъстваха ръководителят на научната програма доц. Боян Кулов и научният директор на УКХ „Алма Матер” доц. Костадин Грозев.