Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Магистрите от випуск 2014 г. на Стопанския факултет получиха своите дипломи

   
Магистрите от випуск 2014 г. на Стопанския факултет получиха своите дипломи

Доц. д-р Тодор Попов

На тържествена церемония в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ 120 магистри, възпитаници на Стопанския факултет получиха дипломите си за завършено висше образование. От тях петима са пълни отличници.

Събитието бе открито от заместник-декана на Стопанския факултет доц. д-р Теодор Седларски, който поздрави дипломантите и техните близки. Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Тодор Попов се обърна към колегите си, близките на абсолвентите и най-вече към „виновниците“ за тържествения ден с приветствено слово. Той поздрави завършващите за постигнатия голям успех да принадлежат към семейството на завършилите Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Доц. Попов изрази увереността си, че не се безпокои за професионалната реализация на абсолвентите, както и че те ще имат добро материално обезпечение след години.

1

В приветственото си слово деканът по традиция посъветва абсолвентите да продължат да учат. „Не е достатъчно човек просто да продължи да учи. За да има истински голям успех, човек трябва да учи по-бързо от своите конкуренти и в този смисъл ви пожелавам наистина да можете и да продължите да учите по-бързо от вашите конкуренти така, както е било и досега“. В словото си доц. Попов отбеляза и нещо много важно - работата в екип.

Деканът на Стопанския факултет пожела на най-младите си колеги щастие и успех във всички направления, в които ще живеят и ще работят: „Истинското щастие е възможно само тогава, когато и хората около вас са щастливи. На добър час и всичко най-добро!”.

5

Заместник-ректорът на СУ проф. дпн Албена Чавдарова изрази удоволствието си, че е част от щастливия миг в живота на абсолвентите - приключването на образованието им. „Това е един нов път, по който ще тръгнете от тук нататък. Път, който ще ви отведе в най-различни стопански организации, фирми, институции, в които ще работите. Надявам се и съм убедена, че този ваш професионален път ще бъде лесен, защото имате добра подготовка в Стопанския факултет в нашата Алма матер“.

Тя пожела на дипломантите да не се отчайват, когато срещнат трудности и да бъдат винаги дръзновени, младежки ентусиазирани, да не забравят съветите на своите преподаватели и да отстояват и да се борят за истината такава, каквато е.

4

Ние очакваме от вас наистина в стопански план нещата в нашата държава да бъдат много по-добре , отколкото до този момент. А кои освен вас са хората, които ще направят тази стопанска икономическа промяна“.

Проф. Чавдарова обяви випуск 2014 г. за закрит и пожела на всички на добър час.

Анна Вдовичина поздрави абсолвентите от името на Сдружението на завършилите Стопанския факултет. Тя отбеляза, че за нея е чест да присъства в Аулата на СУ и разказа за живота си след завършването на висшето си образование, както и за развитието на професионалния й път. Анна Вдовичина изрази убеждението си, че много голяма част от абсолвентите в залата ще бъдат част от водещи международни или български компании или ще основат свои успешни компании. Тя подчерта, че завършващите не си тръгват само с един документ, а с много повече - това са контактите с хора, които са срещнали по време на обучението си в Стопанския факултет, които са не само техни приятели, но и бъдещи бизнес-партньори, с които ще им бъде приятно да участват съвместно в различни каузи.

6

Тя пожела на абсолвентите да бъдат вдъхновени и окрилени, който и път да изберат това да е професионална изява, в която да се влюбят, в която да бъде тяхното сърце, която да ги вдъхновява всеки ден и да са заобиколени от свои съмишленици

Отличникът Антоан Василев поздрави колегите си по случай дипломирането им. „Днес празнуваме успешното завършване на едно предизвикателство. Пътят ни беше труден, но за сметка на това, изпълнен с много положителни емоции и ценни познанства с колеги и преподаватели“.

7

От името на всички дипломанти той поднесе най-искрените и сърдечни благодарности на преподавателите за тяхната всеотдайност и способност да провокират интересите им. Благодари на семействата и приятелите, на колегите за интересно прекараните часове заедно, за новите приятелства.

9