Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Доц. Д-р Георги Йорданов и проф. дфзн Стойчо Язаджиев станаха лауреати на наградите „Питагор“

   
Доц. Д-р Георги Йорданов и проф. дфзн Стойчо Язаджиев станаха лауреати на наградите „Питагор“

Софийският университет „Св. Кл. Охридски“ получи наградата „САЙВал" (SciVal) на „Елзевир“ за институция с най-високо качество на научната продукция.

Преподавателите от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Георги Йорданов от Факултета по химия и фармация и проф. дфзн Стойчо Язаджиев от Физическия факултет бяха отличени в тазгодишното издание на наградите за наука „Питагор“.

Доц. Георги Йорданов получи голямата награда за млад учен. Изследователската му дейност е в областта на нанотехнологиите, като основните му приноси са разработката на наноматериали на полимерна основа за лекарствено доставяне на антибиотици, противоракови и противогъбични средства.

1

Проф. дфзн Стойчо Язаджиев получи наградата за утвърден учен в природните науки и математиката. Изследователската му дейност е фокусирана върху Обща теория на относителността и уравненията на Айнщайн.

5

Тази година за първи път бяха връчени награди за високи научни резултати от партньорите на България в наукометрията – научното издателство „Елзевир“ и „Томсън Ройтерс“.

Софийският университет „Св. Кл. Охридски“ получи наградата „СайВал" (SciVal) на „Елзевир“ за най-високо качество на научната продукция.

2

Министерството на образованието и науката от 2009 г. връчва ежегодни награди за наука "Питагор" на български учени и научни колективи със съществен принос за развитието на науката.

Снимки: Пресцентър на МОН

17