Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Митнически и данъчен контрол" / Студенти от Стопанския факултет посетиха Министерство на финансите

   

05.06.2024

 

Студенти от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ посетиха Министерство на финансите на Република България на 4 юни 2024 г. Те бяха посрещнати от зам.-министър д-р Стефан Белчев, който е член на екипа на МП „Икономика и управление на публични ресурси“.

Untitled design (20)

Д-р Белчев запозна студентите с правомощията на Министерство на финансите и представи координацията по отношение на дейността на Агенцията по обществени поръчки, Агенцията за държавна финансова инспекция, както и на Дирекция „Контрол върху капиталовите инвестиции“ в Министерството на финансите. Той разказа на студентите и за дейността на Дирекция „Методология на контрола и вътрешен одит“ в Министерството на финансите.

През месец юни 2023 г. Агенция за държавна финансова инспекция (АДФИ) сключи споразумение за сътрудничество със Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Посещението бе организирано в рамките на магистърска програма „Икономика и управление на публични ресурси“, ръководена от доц. д-р Савина Михайлова-Големинова, съвместно с магистърска програма „Митнически и данъчен контрол“, ръководена от доц. д-р Цветан Мадански.